Euro NCAP

Euro NCAP 

Säkerhet framför allt

Hyundai ligger i absoluta toppen när det gäller säkerhet. Fråga bara Euro NCAP. Din säkerhet i en Hyundai är en avgörande faktor, når vi utvecklar och tillverkar våra bilar. Därför har så många som elva av våra mest populära modeller också fått högsta poäng när det gäller säkerhet av det välkända testinstitutet Euro NCAP.

Vad är Euro NCAP?

Euro NCAP är ett oberoende europeiskt institut, som sedan 1997 har säkerhetstestat nya bilmodeller. Euro NCAP stöds av bland annat EU-kommissionen samt en rad motor- och bränsleorganisationer i Europa.

Kort om Euro NCAPs tester

För att komma fram till en samlad värdering av en bils säkerhet utför Euro NCAP s.k. crash tests med fokus på fyra områden: skydd av vuxna, skydd av barn, skydd av fotgängare och aktiv säkerhet. Utifrån en värdering för hur väl en bilmodell klarar sig inom dessa beskrivna områden ger Euro NCAP bilen ett samlat totalbetyg på 1-5 stjärnor. 5 stjärnor är toppbetyg, som talar om att detta är en bil med en hög och tillfredsställande säkerhetsnivå.

Mer om Euro NCAP

Du kan läsa mer om Euro NACP och institutets testmetoder på www.euroncap.com. Där hittar du också alla de tester som Euro NCAP har genomfört under åren.

Eftersök fordon