Teknologi

Boxermotorer

Vår unika Boxermotorn ligger plant i bilen istället för att stå upp. En konstruktion som ger lägre tyngdpunkt,närmast vibrationsfri gång och hög driftsäkerhet. Boxermotorn ger de bästa köregenskaperna och en sportig karaktär som tar körglädjen till nivåer som få konkurrenter kan matcha.

 

Symmetrical AWD

Kontroll leder till ökat självförtroende, och stabiliteten i Forester skapar en rörlighet som imponerar. Alla Subarus bilar stärker din självsäkerhet bakom ratten genom den symmetriska 4-hjulsdriften i kombination med den unikt balanserade Boxermotorn. Systemet ger kraft åt alla fyra hjulen samtidigt, vilket ökar kontrollen oavsett underlag och väderförhållanden. Forester har utmärkt kursstabilitet och styrprecision, tack vare att huvudkomponenterna är horisontellt placerade. Samtidigt skapar den låga tyngdpunkten en engagerad och responsiv körupplevelse. De unika fördelarna med symmetrisk 4-hjulsdrift gör Forester lättmanövrerad och hjälper dig att undvika faror på vägarna.

 

Växellådor

Med den steglösa automatlådan Lineartronic får du extra bra gasrespons och effektivitet i din Forester. Lineartronic håller ett optimalt varvtal och behåller tempot, som du annars kan tappa under en växling. Den unika tekniken maximerar bränsleeffektiviteten och håller farten lätt och smidigt flytande med en direkt känsla från Boxermotorn. Lineartronic i 2.0D och 2.0XT klarar även högre vridmoment med mindre mekaniskt bullerför en mjukare och tystare körning. Den adaptiva och steglösa automatlådan ger säker kraft vid acceleration, känner av alla förhållanden på vägen och fördelar automatiskt kraften mellan fram- och bakhjul.